Suurbritannia nõuab õigust WhatsAppi kasutajate järgi luurata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünlad Westminsteri sillal.
Leinaküünlad Westminsteri sillal. Foto: Isabel Infantes/EMPICS Entertainment/Scanpix

Suurbritannia siseministeerium nõuab, et julgeolekuagentuuridele antaks pärast parlamendihoone rünnakut ligipääs krüptitud sõnumirakenduste sisule, vahendab The Independent.

Siseminister Amber Rudd sõnas, et on vastuvõetamatu, kui julgeolekuteenistused ei saa ligipääsu terroristide sõnumivahetusele.

Politsei on üritanud uurida Westminsteri ründaja Khalid Masoodi WhatsAppi kaudu saadetud sõnumeid.

«Ma proovin tagada luureteenistustele ligipääsu krüptitud teenustele nagu WhatsApp,» ütles Rudd BBC saates. «Meil on tekkinud olukord, kus julgeolekuteenistused ei saa ligipääsu terroristide kirjavahetusele.»

Rudd rõhutas, et pilgud on pööratud tehnoloogiafirmade poole, ning ka vähemtuntud firmadel on siin oma osa, vihjates turvalisele sõnumirakendusele nagu Telegram ja internetiblogi platvormile Wordpress.

«Meil on vaja sotsiaalmeediafirmade abi, Google`ite, Twitterite ja Facebookide abi,» kirjutas Rudd. «Kuid ka väiksemate firmade nagu Telegram, Wordpress ja Justpaste.it toetust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles