Kanada pikendas missiooni Islamiriigi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada kaitseminister Harjit Sajjan.
Kanada kaitseminister Harjit Sajjan. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Kanada teatas neljapäeval, et pikendab kolme kuu võrra oma missiooni äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu Iraagis ja Süürias, kus ta on osa USA-juhitavast rahvusvahelisest koalitsioonist.

Pärast vägede viimist Iraaki 2014. aasta suvel on Kanada kaks korda pikendanud oma missiooni aasta võrra ja laiendanud seda Süüriasse.

Kaitseminister Harjit Sajjan ütles, et nüüd pikendab see Põhja-Ameerika riik oma osalust võitluses selle aasta 30. juunini.

Kaitseministeeriumi avalduse kohaselt jäävad Kanada sõjalise panuse ulatus ja missioon järgmise nelja kuu vältel samaks ehk siis nõustatakse ja abistatakse Iraagi julgeolekujõude.

Kanada tõi 2016. aasta veebruaris koju oma F18 hävitajad, jättes koalitsiooni käsutusse luurelennuki CP-140 Aurora ja tankurlennuki CC-150T Polaris.

Kanada staabiülemate komitee esimees Jonathan Vance ütles, et Kanada aitab Iraagi julgeolekujõududel tõrjuda IS Mosulist välja.

"Kuigi geograafia on laienenud ja partnereid rohkem, jääb muutumatuks väljaõppe, nõustamise, abistamise ja varustamise mandaat," lausus ta.

Kanada on kulutanud missiooni rahastamiseks 306 miljonit Kanada dollarit (230 miljonit USA dollarit).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles