Iisrael lubab ohu korral Süürias sekkuda (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli suursaadik Venemaal Gary Koren.
Iisraeli suursaadik Venemaal Gary Koren. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Iisrael on valmis sõjalisteks operatsioonideks Süürias Liibanoni šiialiikumise Hizbollah' ja teiste seal võitlevate Iraani-meelsete rühmituste vastu juhul, kui need riigile ohtlikuks muutuvad, ütles Iisraeli suursaadik Venemaal Gary Koren. 

«Kui on tõeline oht, siis ilmselt jah,» ütles diplomaat vastuseks küsimusele, kas Iisrael on valmis sõjaliseks sekkumiseks.

«Iraani režiim on alati olnud huvitatud Süüria ja Hizbollah' toetamisest, kasutades neid tõhusa käepikendusena, mis seab ohtu Iisraeli ja toimib heidutusena,» seletas ta. Koren rõhutas, et Hizbollah' tegevus Süürias ei ole Iisraeli jaoks abstraktne oht.

Saadik lisas, et Iisrael reageerib kohe, kui olukord Golani kõrgendiku Süüria osas peaks teravnema ja rünnakud sealt tõsisemaks muutuma.

«Kui kes tahes – Hizbollah, teised šiiamässulised või kasvõi Iraan –  hakkab Golanis teist rinnet looma, muutub olukord Iisraeli jaoks vastuvõetamatuks. Sel juhul tegutseme me viivitamatult,» lubas Koren. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles