Vandenõuteooriate ohvrid otsivad õiglust

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plakat Sandy Hooki tulistamisohvrite nimedega.
Plakat Sandy Hooki tulistamisohvrite nimedega. Foto: The Image Works/TopFoto/Scanpix

Connecticuti osariigis Newtowni linnakeses toimus 2012. aasta 14. detsembril jõhker veretöö: 20-aastane Adam Lanza tappis Sandy Hooki algkoolis automaatrelvaga 20 kuue- kuni seitsmeaastast last ja kuus koolitöötajat. Enne kodust lahkumist oli noormees maha lasknud oma ema ja hiljem tappis ka enda.

Peale tapatalgute jõhkruse on ehmatav veel teinegi tõsiasi: miljonid inimesed keelduvad seda uskumast. Internetis ringleb sadu videoid, mis väidavad, et Sandy Hooki tulistamine oli valitsuse lavastus, et anda ettekääne ameeriklaste relvakandmisõiguse piiramiseks. Neid väiteid korratakse agaralt ka sotsiaalmeedias.

Viimaks jõudis teema vandenõuteooriate levitamise poolest tuntud Alex Jonesini, kes juhib miljonite kuulajatega raadiosaadet InfoWars ning kelle väiteid on muutmata kujul esitanud ka president Donald Trump, vahendab BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles