Arreteeriti sõjaroimades kahtlustatavad Bosnia serblased

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjas hukatud Bosnia moslemite hauatähised.
Sõjas hukatud Bosnia moslemite hauatähised. Foto: Reuters / Scanpix

Bosnia politsei arreteeris eile neli Bosnia serblast, keda kahtlustatakse Balkani sõja ajal rohkem kui 200 moslemi ja horvaadi tsiviilisiku hukkamises.


Milorad Skrbic, Milorad Radakovic, Gordan Djuric ja Ljubisa Cetic vahistati kahtlustatavatena inimsusevastases kuritegudes, sest 1992. aastal võtsid nad väidetavalt osa etnilisest puhastusest, mille käigus hukati üle 200 inimese, vahendas Reuters.

Kohalike politseiametnike kinnitusel arreteeriti neli isikut loode Bosnias asuvas Prijedori linnas. Vahistatud on vanuses 39-48 aastat.

Veretöö ohvrid, kellest enamik olid mehed, lubati vangide vahetuse käigus küll vabastada, kuid viidi kurikuulsasse Trnopolje vangilaagrisse, kus nad lasti seejärel maha.

ÜRO kõrgeim rahvusvaheline kohus ehk niinimetatud Haagi kriminaaltribunal on varem mõistis 17 aastaks vangi endise Bosnia serblasest politseitöötaja, kes tunnistas, et võttis Vlasici mäe juures toimunud hukkamisest osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles