Põhja-Korea hoiatas Ühendriike seoses lennukikandja liikumisega (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Carl Vinson ja selle toetuslaevad.
USS Carl Vinson ja selle toetuslaevad. Foto: Sipa USA/DoD/Sipa USA

Põhja-Korea mõistis teisipäeval karmisõnaliselt hukka USA lennukikandja lähenemise Korea poolsaarele ja hoiatas, et on valmis sõjaks pingete edasise kasvamise puhul regioonis, edastas riiklik uudisteagentuur KCNA.

"See tõestab veelkord, et USA hoolimatu tegutsemine on jõudnud väga tõsisesse faasi," ütles Põhja-Korea välisministeeriumi eestkõneleja.

"Põhja-Korea on valmis vastama igat liiki sõjale, mida USA ihkab. Kavatseme vastata igasugustele provokatsioonidele kõige karmimal moel ja kaitsta ennast meie relvade võimsa jõuga" lisas pressiesindaja.

USA armee teatas nädalavahetusel, et lennukikandja USS Carl Vinsoni löögirühm liigub Singapurist Korea poolsaarele lähemale.

"Carl Vinsoni lahingugrupile on antud käsk säilitada valmisolek Vaikse ookeani lääneosas. Meie hinnangul on tõhustatud kohalolek vajalik," ütles regiooni väejuhatuse eestkõneleja Dave Benham.

President Donald Trump tahab kaardistada võimalusi Põhja-Korea tuumaohu kõrvaldamiseks, ütles pühapäeval USA kõrge ametnik. Trump on nimetanud Hiinat võtmeliitlaseks Põhja-Korea tuumaohu ohjeldamisel, kuid samas öelnud, et Ühendriigid on ka üksi valmis selle ohu likvideerima.

Põhja-Korea on sooritanud viis tuumakatsetust, neist kaks möödunud aastal. Satelliitpiltide analüüsides on märke, et riik on valmistumas kuuendaks. Pyongyang pole näidanud üles mingit kavatsust piirata ka oma raketiprogrammi, mille lõppeesmärgiks on tagada võimekus anda tuumalöök USA mandriosale.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles