Venezuela püsib koos vaid relvajõul

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro Bolivari relvajõudude aastapäeval riigi pealinnas Caracases.
Venezuela president Nicolas Maduro Bolivari relvajõudude aastapäeval riigi pealinnas Caracases. Foto: HO/AFP/Scanpix

Vabalanguses majandus ja rahulolematu elanikkond on Venezuela nurka surunud. President Nicolás Maduro teatas esmaspäeval, et plaanib laiendada sõjaväeliste üksustega seotud tsiviilkorrakaitsjate hulka praeguselt 100 000 inimeselt 500 000 üksuslaseni ning varustada iga liikme tulirelvaga.

«Relv igale korrakaitsjale!» hüüdis Maduro esmaspäeval tuhandetele beežis vormis korrakaitsjatele, kes olid kogunenud presidendipalee ette revolutsiooniliste jõudude seitsmendat aastapäeva tähistama.

Maduro valitsuse sõnul on meetmed vajalikud, et panna vastu välisriikide toetusega opositsioonijõudude kavatsustele riigipea vägivaldselt kukutada. Opositsioon eitab sääraseid süüdistusi ja näitab näpuga Madurole, kes on nende sõnul vastutav riiki tabanud tohutu inflatsiooni, kuritegevuse kasvu ja toidunappuse eest, vahendab AFP.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles