As-Sharq Al-Awsat: eestlaste röövimine omab poliitilist tausta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega. Foto: SCANPIX

Liibanoni ajalehe As-Sharq Al-Awsat andmetel on üleeile Bekaa orus aset leidnud inimröövil praeguste andmete põhjal poliitiline taust.

«Kinnitatud informatsiooni röövijate ega ka vägivaldselt kinni peetud inimeste asukohast pole,» tsiteeris väljaanne julgeolekujõudude anonüümset allikat, vahendas nowlebanon.com.

«Siiski on julgeolekujõududel mitmeid teooriaid ja pole võimatu, et mõni Liibüa režiimiga seotud Palestiina üksus on inimröövi taga,» lisas ta.

Kolmapäeva pärastlõunal rööviti Bekaa orus Zahle linna lähistel seitse eestlasest jalgratturit ja seda varsti pärast Süüria-Liibanoni piiri ületamist.

Intsidendi tõttu on Liibanonist jalga lasknud sajad välismaalased, kuna lääneriigid on soovitanud oma kodanikel sealt lahkuda. Reisiplaane teinud inimestel soovitatakse seda maad vältida, jutustas allikas ajalehele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles