Vene korruptsioonitõrjejuht mõisteti vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Sugrobov.
Deniss Sugrobov. Foto: Eugene Odinokov/Sputnik/Scanpix

Moskva linnakohus mõistis täna ametiseisundi kuritarvitamise ja kuritegeliku ühenduse loomise eest 22 aastaks vangi siseministeeriumi endise korruptsioonitõrje ja organiseeritud kuritegevusega võitlemise peavalitsuse juhi kindralleitnant Deniss Sugrobovi, edastas portaal fontanka.ru.

Meedia teatel saadetakse Sugrobov range režiimiga kolooniasse ja jäetakse auastmest ilma. 400-köiteline kohtutoimik salastati.

Sugrobovi ja üheksa tema alluva ning agendi suhtes algatati kriminaalasi 2014. aasta veebruaris.

Uurimise väitel fabritseerisid nad kriminaalasju, provotseerides ametnikke altkäemaksu võtma. Pool aastat pärast asja algatamist arreteeris Moskva Basmannõi rajoonikohus uurimiskomitee taotlusel Sugrobovi ja tema asetäitja Boriss Kolesnikovi kinnisvara, mille hind ületab 300 miljonit rubla.

2014. aasta suvel sooritas Kolesnikov pärast ülekuulamist enesetapu, hüpates uurimiskomitee aknast alla. Uurijate väitel oli süüdi konvoi hooletus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles