Briti peaminister süüdistas euroliitu Londoni vastu koondumises (18)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister Theresa May
Briti peaminister Theresa May Foto: Ben Cawthra/Sipa USA/Scanpix

Briti peaminister Theresa May süüdistas neljapäeva õhtul teisi EL-i liikmesmaid Suurbritannia vastu koondumises pärast seda, kui Saksa kantsler Angela Merkel oli kutsunud britte liidust lahkumisega seoses illusioonidest vabanema.

«Kolmandal riigil ei ole samu ega suuremaid õigusi kui liikmesriigil,» ütles Merkel parlamendis enne laupäevast Brexiti-teemalist Euroopa Ülemkogu. «See võib tunduda enesestmõistetav, aga ma pean seda ütlema, sest paistab, et Suurbritannias on mõnel selles suhtes illusioonid.» 

May süüdistas hiljem Leedsis kampaaniaüritusel ülejäänud 27 EL-i liikmesriiki Suurbritannia vastu koondumises.

«Meie vastased üritavad juba praegu neid läbirääkimisi häirida ning samal ajal koonduvad 27 Euroopa riiki meie vastu,» ütles peaminister.

«See lähenemine saab tähendada vaid üht - ebakindlust ja ebastabiilsust, mis seab meie kasvava majanduse kõrgemate maksude, vähemate töökohtade, rohkema raiskamise ja suurema võlaga suurde ohtu,» lausus May.

Briti peaminister teeb kampaaniat 8. juuni ennetähtaegsete valimiste eel, mille tulemusena loodab ta tugevdada oma mandaati lahkumiskõnelusteks EL-iga.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles