USA seadusandjad hääletasid Obamacare'i asendamise poolt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obamacare'i tühistamise vastu protestija.
Obamacare'i tühistamise vastu protestija. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA seadusandjad hääletasid neljapäeval president Barack Obama tervishoiukava ehk Obamacare'i tühistamise ja asendamise üle. Eelnõu läks läbi 217 poolt ja 213 vastuhäälega, teatasid võimuesindajad.

USA president Donald Trump tervitas neljapäeval tervishoiueelnõu heakskiitmist esindajatekojas ja väljendas veendumust, et see läheb läbi ka senatis. Tegemist on USA presidendi Donald Trumpi jaoks olulise võiduga. Eelnõu liigub nüüd edasi USA senatisse. Demokraadid eelnõu üle ei hääletanud.

Teade on seotud uue tervishoiureformi eelnõuga, mis sai hoogu juurde eile, kui kaks mõjukat vabariiklasest kongresmeni - Fred Upton Michiganist ja Billy Long Missourist - andsid oma toetuse eelnõule, mis lisab kavale kaheksa miljardit dollarit, millega aidata katta ravikindlustuskulusid neile inimestele, kel juba on eelnevalt olnud haigusnähud.

Eelnõu varasem vabariiklaste versioon kukkus kokku märtsis, kui nii mõõdukad kui konservatiivsed vabariiklased torpedeerisid partei enda katset tasalülitada demokraadist ekspresidendi Barack Obama tervishoiuseadus.

President Donald Trump on viimastel päevadel uut eelnõu korduvalt kiitnud.

Paljud tervishoiueksperdid on siiski märkinud, et kaheksast miljardist dollarist lisarahast ei piisa haigetele ravikindlustuse pakkumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles