Putini väidetava salatütre juhitud fondi kulud kasvasid plahvatuslikult (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Tihhonova 2013. aastal akrobaatilise tantsu võistlusel.
Jekaterina Tihhonova 2013. aastal akrobaatilise tantsu võistlusel. Foto: JAKUB DABROWSKI/REUTERS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putini väidetava salatütre, endise võimleja Jekaterina Tihhonova juhitud asutus neelas läinud aastal rohkem kui pool miljardit rubla, selgus BBC kätte sattunud Vene justiitsministeeriumi aastaaruandest.

Viimaste aastate jooksul on fondi kulud plahvatuslikult kasvanud. Majandusaruannete kohaselt kulutas Riiklik Intellektuaalreservi Keskus mullu 646,6 miljonit rubla (kümme miljonit eurot). Lõviosa sellest kulus suunatud tegevustele (332 miljonit rubla ehk 5,18 miljonit eurot) ning varasemaga aastaga võrreldes olid kogukulud peaaegu kahekordistunud. 2015. aastal kulutas keskus 441,6 miljonit rubla (6,9 miljonit eurot), 2014. aastal aga 281,6 miljonit rubla (4,38 miljonit eurot).

Vene justiitsministeeriumi andmete järgi on keskusel mitu sissetulekuallikat, nende hulgas annetused, kaupade müük, teenuste pakkumine ning lepingulised tööd.

2015. aastal algul kirjeldas väljaanne Bloomberg keskust fondina, mida toetavad Putini liitlased. Muu hulgas tegeleb Tihhonova juhitud fond Moskva riikliku ülikooli tehnoloogiakeskuse ehituse järelvalvega. Muuhulgas on naine ka ülikooli akadeemilise kogu liige.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles