Vihased kaevurid ründasid Iraani presidendi sõidukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan Rouhani kaevuritega kohtumas.
Hassan Rouhani kaevuritega kohtumas. Foto: HO/AFP/Scanpix

Vihased Iraani söekaevurid ning nende perekonnad ründasid täna president Hassan Rouhani sõidukit pärast seda, kui president lahkus kaevandusest, kus kolmapäeval toimus mitukümmend inimelu nõudnud plahvatus.

Uudisteagentuuri Fars avalikustatud videos on näha, kuidas kaevurid löövad presidendi sõidukit ja hüppavad selle peal.

«Kogu Iraani rahvas jagab Zemestan Yorti kaevandusõnnetuses hukkunud perede kurbust,» ütles president valitsuse veebilehe vahendusel.

Rouhani lubas sündmuskohal, et õnnetuse süüdlasi karistatakse.

Põhja-Iraanis asuvas söekaevanduses hukkus gaasiplahvatuse tagajärjel vähemalt 26 inimest, veel üheksa kaevurit on šahtis lõksus, ent šansse nende elusalt leidmiseks ei ole.

Golestani provintsis asuvas kaevanduses kärgatas kolmapäeval kohaliku aja järgi kell 12.45 metaaniplahvatus, mis põhjustas ühe šahti kokkuvarisemise. Kaevanduses töötab üle 500 inimese.

Päästetöötajad üritavad 1400 meetri sügavusel uuesti avada kokkuvarisenud tunnelit.

2013. aasta augustis presidendiks vannutatud Rouhani pürgib ka teiseks ametiajaks presidendiks ning esimene valimisvoor peetakse 19. mail.

President kutsus õnnetuse järel karmistama kaevandussektoris ohutusnõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles