ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb erakorraliselt arutama Põhja-Korea raketikatsetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea uudised kajastasid põhjanaabri järjekordset raketikatsetust.
Lõuna-Korea uudised kajastasid põhjanaabri järjekordset raketikatsetust. Foto: Ahn Young-joon/AP

ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb tõenäoliselt teisipäeva pärastlõunal Põhja-Korea raketikatsetusega seoses erakorralisele istungile, mida nõudsid pühapäeval USA ja Jaapan.

Euroopa Liit ja NATO tegid varem päeval avalduse, milles märgiti, et Põhja- Korea pühapäevane ballistilise raketi katsetus on ohuks rahvusvahelisele rahule ja julgeolekule.

«See ja varasemad raketikatsetused on ohuks rahvusvahelisele rahule ja julgeolekule ning suurendavad regioonis pingeid ajal, mil on vajadus deeskaleerimise järgi,» ütles ELi kõneisik Maja Kocijančić avalduses.

NATO kõneisik Oana Lungescu nimetas Põhja-Korea uut raketikatsetust ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonide uueks räigeks rikkumiseks, mis kätkeb ohtu rahvusvahelisele rahule ja julgeolekule.

Põhja-Korea korraldas pühapäeval ballistilise raketi katsetuse. Rakett tulistati välja riigi loodeosas asuvast Kusongi linnast kell 5.30 hommikul ja see lendas umbes 700 kilomeetrit, kukkudes Jaapani merre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles