Suurbritannia ärgitab NATO riike kaitsekulutusi suurendama (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Suurbritannia peaminister Theresa May ütles täna Brüsselis NATO tippkohtumisele saabudes, et teised liikmesmaad peavad Suurbritannia eeskujul kaitsekulutusi suurendama.

«NATO on Ühendkuningriigi kaitse alus ja Ühendkuningriik on NATO keskmes. Aga see tippkohtumine toimub Manchesteri enesetapurünnaku taustal,» lausus May NATO uude peakorterisse saabudes ajakirjanikele.

«See näitab, miks on rahvusvahelise kogukonna – sealhulgas NATO jaoks – oluline teha terrorismivastases võitluses rohkem,» ütles ta ja lisas, et kavatseb kohtumisel selle teema tõstatada.

Samuti tahab Briti peaminister enda sõnul töötada Ühendkuningriigi päevakorra edendamise nimel õiglasema koormajagamise küsimuses. «Oleme uhked, et täidame eesmärki kulutada kaitsele kaks protsenti SKPst ja sellest omakorda 20 protsenti varustusele. Teised riigid peavad olema valmis võtma vastutust ja see hõlmab suuremaid investeeringuid kaitsesse,» ütles May.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles