Putinil tuleb enne valimisi ootamatult tegeleda käärimisega eliidis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riigiduuma esimees Vjatšeslav Volodin ja Vladimir Putin 2011. aastal, kui Volodin oli veel presidendi administratsiooni personaliülema asetäitja.
Venemaa riigiduuma esimees Vjatšeslav Volodin ja Vladimir Putin 2011. aastal, kui Volodin oli veel presidendi administratsiooni personaliülema asetäitja. Foto: Aleksei Nikolski/AP/SCANPIX

Venemaa võidupüha organiseerimise komitee istung 20. aprillil. Sõna võtab Afganistani sõja invaliidide ülevenemaalise organisatsiooni esimees Andrei Tšepurnoi. President Vladimir Putini juuresolekul hakkab ta ootamatult rääkima, kuidas mõjukas senaator Franz Klintsevitš ähvardab Afganistani sõja veterane, et Venemaa parlamendi alamkoja juht Vjatšeslav Volodin saab Kremli peremeheks ning matab elusalt kõik oma oponendid. Veterani väitel oli senaator Kremli sisepoliitika endise halli kardinali Volodini kohta kasutanud koguni väljendit «Putini järeltulija».

«Sel ajal, kui ta seda rääkis, libises üle Putini näo aeg-ajalt kummaline poolnaeratus. See ei olnud hea poolnaeratus,» kirjutas järgmisel päeval ajalehes Kommersant Putini lemmikajakirjanikuks peetav, teda juba üle 15 aasta reporterina saatev Andrei Kolesnikov. «Kuid vaevalt tähendas see, et Volodinile on saabunud halvad ajad. /…/ Pigem oli see Vladimir Putini reaktsioon sellele, et tema juuresolekul niisugune teema üldse tõstatati.»

Volodin oli see mees, kes 2014. aastal, veel Kremlis Venemaa sisepoliitikat kureerides ütles kuulsa lause: «[Kuni] On Putin, [niikaua] on Venemaa; ei ole Putinit, ei ole Venemaad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles