USA: Põhja-Korea katsetas lühimaa ballistilist raketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA avaldatud dateerimata foto riigi liidrist Kim Jong-unist jälgimas raketikatsetust.
Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA avaldatud dateerimata foto riigi liidrist Kim Jong-unist jälgimas raketikatsetust. Foto: AFP / Scanpix

USA kinnitas pühapäeval, et Põhja-Korea katsetas lühimaa ballistilist raketti.

USA Vaikse ookeani väejuhatus (PACOM) ütles, et Põhja-Korea Wonsani õhuväebaasi lähedalt välja tulistatud raketti jälgiti kuus minutit, kuni see kukkus Jaapani merre.

«Me jätkame Põhja-Korea tegevuse tähelepanelikku jälgimist,» ütles PACOM avalduses.

PACOM panustab kindlalt USA liitlaste Lõuna-Korea ja Jaapani julgeoleku tagamisse, lisas väejuhatus.

Põhja-Korea korraldas uue raketikatsetuse ajal, mil USA president Donald Trump taotleb karmimaid sanktsioone Pyongyangi vastu.

Lõuna-Korea uus president Moon Jae-in kutsus kokku riikliku julgeolekunõukogu, et arutada Põhja-Korea järjekordset raketikatsetust ja sellele reageerimist.

Souli teatel tulistas Põhja-Korea välja ilmselt Scud-tüüpi ballistilise raketi, mis lendas umbes 450 kilomeetrit.

Jaapani valitsuse peasekretär Yoshihide Suga ütles, et Põhja-Korea rakett kukku Jaapani eksklusiivsesse majandustsooni, kuid teadaolevalt lennukid ega laevad kahjustada ei saanud.

Arvatakse, et Põhja-Korea on veel mitme aasta kaugusel eesmärgist võtta tuumalõhkepeadega varustatud kontinentidevaheliste rakettidega sihikule USA mandriosa, kuid iga uus katsetus viib teda sellele lähemale.

Põhja-Koreal on juba praegu suur arsenal lühi- ja keskmaarakette, millega ohustada Jaapanit ja Lõuna-Koread ning regioonis paiknevaid USA vägesid. Pyongyang teeb aktiivselt tööd oma kaugmaarakettide täiustamisega.

Põhja-Korea riigimeedia ei ole uut raketistarti veel ametlikult kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles