Aseri võimud saatsid Bakuu tänavatele märulipolitseinikud

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni meeleavaldus Bakuus 31. märtsil.
Opositsiooni meeleavaldus Bakuus 31. märtsil. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri AFP korrespondendi sõnul on Aserbaidžaani pealinnas Bakuus tänase massimeeleavalduse eel näha hulgaliselt politseijõude.

Bakuu keskväljaku juurde on saadetud märulivarustuses politseinikud, kuna just seal peaks täna toimuma sanktsioneerimata meeleavaldus demokraatia toetuseks.

Aserbaidžaani võimud on andnud aga selgelt mõista, et nemad väljaastumisi ei tolereeri. Opositsiooni ja rahvusvaheliste uudisteagentuuride teatel on võimud pidanud kinni hulga aktiviste, süüdistades neid huligaansuses.

Tänase meeleavalduse eel on võimud opositsiooni kinnitusel kinni pidanud üle kümne aktivisti. Rahvusvahelised inimõigusorganisatsioonid on Aseri võime kritiseerinud. Organisatsioonid on tähelepanu juhtinud ka üldisele inimõiguste, demokraatia ja õigusriigi olukorrale riigis, nimetades seda murettekitavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles