Türgis päästeti tantsima sunnitud karud julmurite käest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsiv karu Pakistanis.
Tantsiv karu Pakistanis. Foto: FAROOQ NAEEM/AFP/SCANPIX

Türgis Bursa provintsis päästeti riigi metsandus- ja veeasjade ministeeriumi teatel päästeti tantsima sunnitud karud. Loomad toimetati karude varjupaika.

Neli päästetud looma on ilmsete piinamistunnustega. Loomi nimedega Roger, Persie, Ahmet ja Ramazan turgutatakse varjupaigas nüüd vitamiinide, lisaks antakse neil 400 kilogrammi toitu päevas.

Türgis on karusid meelelahutuseks kasutatud pikka aega, väljaande Hürriyet teatel on selle taga peamiselt mustlased, kes sunnivad karusid linnaväljakutel tamburiinihelide saatel tantsima, et raha teenida.  

Ovakorusu karude varjupaik on viimased 24 aastat olnud koduks vähemalt 70 karule. Selle aastaeelarveks on 200 000 Türgi liiri (umbes 50 400 eurot). 1993. aastal saabus varjupaika esimene hulk tantsivaid karusid, keda oli toona 12. Nüüd toimetatakse sinna piinatuid loomi üle kogu riigi.

Varjupaigatöötajate sõnul pole loomi mõtet vabasse loodusesse lasta, sest endised omanikud on neilt küüned ja hambad eemaldanud.

Varem lubati varjupaika ka külastajaid, kuid alates 2014. aastast enam mitte, sest osa inimesi kasutas vabadust kurjalt ära, lastes mobiiltelefonidest karudele muusikat ja sundides neid selle saatel tantsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles