Trumpi poeg asus isa jälgedes Londoni linnapead materdama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Jr.
Donald Trump Jr. Foto: Kathy Willens/AP/Scanpix

Donald Trump Jr. ütles, et Londoni linnapeal Sadiq Khanil oleks targem hakata tegelema terrorismiga oma enda linnas, selle asemel, et Ühendriikide presidenti rünnata, vahendab Politico.

«Selle asemel, et rünnakule asuda, peaks Londoni linnapea ehk midagi ette võtma,» ütles Trump Jr. intervjuus ABCle. «Äkki peaks ta tegema midagi probleemi lahendamiseks, mitte lihtsalt istuma ja tegema nägu, et seda ei ole.»

USA president kritiseeris Khani Twitteris vaid mõni tund pärast laupäeva öösel toimunud terrorirünnakut, rebides linnapea sõnad kontekstist välja ja väites, et ta pisendab juhtunu kaalu.

Khani kõneisik vastas, et linnapeal on tähtsamatki teha, kui Donald Trumpi väärale säutsule vastata, mis meelega tema sõnu kontekstist välja rebib.

Eile hommikul vastas Trump sellele järjekordse rünnakuga, öeldes, et tegu on haleda vabandusega oma sõnade õigustamiseks.

Donald Trump Jr. aga arvas, et viimaks jääb tema isa sõna ikkagi peale ja Londonis võetakse kasutusele teistsugune lähenemine.

«Iga kord, kui ta midagi ütleb, kritiseerib meedia teda iga päev, kogu aeg, ja tead mis? Kaks nädalat hiljem tuleb välja, et tal on õigus,» arvas presidendi poeg.

Erinevalt Trumpist on aga kõik USA linnad Londoni linnapeale toetust avaldanud. USA linnapeade nõukogu, mis koondab 1400 üle 30 000 elanikuga asulat, saatis Londonile ja selle elanikele toetusavalduse.

«Ühendriikide linnapeade nõukogu seisab täna koos Londoni linnapea Sadiq Khani ja Londoni elanikega. Meie kaastunne kõikide hukkunute ja vigastatute lähedastele,» seisis avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles