Araabia Ühendemiraatide president ilmus üle kolme aasta taas avalikkuse ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araabia Ühendemiraatide president šeik Khalifa bin Zayed al-Nahyan (vasakul).
Araabia Ühendemiraatide president šeik Khalifa bin Zayed al-Nahyan (vasakul). Foto: STRINGER/AFP

Araabia Ühendemiraatide president šeik Khalifa bin Zayed al-Nahyan ilmus pühapäeval kolme aasta taguse insuldi järel esmakordselt avalikkuse ette.

Ametlik uudisteagentuur WAM avaldas fotod, millel on näha šeik Khalifat kohtumas moslemite püha kuu ramadaani lõppu märkiva Eid al-Fitri pidustuste puhul mitme kõrge ametniku ja Abu Dhabi kõrval ülejäänud kuue emiraadi valitsejatega.

Araabia Ühendemiraadid koosnevad seitsmest emiraadist ning šeik Khalifa on Abu Dhabi emiraadi valitseja.

Külalised tulid presidendi juurde Eidi avapäeval ning šeik Khalifa näis piltidel ning WAM-i Twitteri kontole riputatud videos heatujuline.

Šeik Khalifale (69) tehti 2014. aasta jaanuaris insuldi järel operatsioon.

Haiguse järel juhtis AÜE-d de facto Khalifa poolvend kroonprints šeik Mohammed bin Zayed, ehkki Khalifa jätkas dekreetide väljastamist ning protokolliküsimuste tegelemist.

Abu Dhabi kõrval kuuluvad AÜE-sse ka Ajmani, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah ja Umm al-Qaiwaini emiraadid.

Araabia Ühendemiraadid kuuluvad Saudi Araabia liitlaste hulka, kes katkestasid 5. juunil Katariga diplomaatilised suhted. Lisaks etendab AÜE vastuolulist rolli Jeemenis Saudi Araabia juhitavas koalitsiooni ridades. AÜE-d on süüdistatud riigis salavanglate pidamises ja inimeste piinamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles