USA vabariiklased sarjavad Trumpi ideed küberüksusest Venemaaga (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

USA vabariiklastest senaatorid naeruvääristasid pühapäeval USA presidendi Donald Trumpi ettepanekut teha Venemaaga ühises küberüksuses koostööd valimistele suunatud küberrünnakute ennetamiseks.

Trump teatas pühapäeva Twitteris, et on aeg teha konstruktiivset koostööd Venemaaga, kuigi Moskva sekkus 2016. aasta USA presidendivalimistesse. Trump lisas säutsus, et arutas Vene presidendi Vladimir Putiniga läbitungimatu küberjulgeolekuüksuse loomist", et ennetada küberrünnakuid valimistele.

Senaatorid Marco Rubio, John McCain ja Lindsey Graham naeruvääristasid ettepanekut.

«Putiniga koos töötamine küberjulgeolekuüksuses on umbes sama, mis töötada koos (Süüria presidendi Bashar) al-Assadiga keemiarelvadeüksuses,» ütles Rubio, kes on nii senati välis- kui ka luurekomisjoni liige.

Senati relvateenistuste komisjoni juht McCain ütles sarkastiliselt telekanalile CBS: «Olen kindel, et Vladimir Putinist oleks nendes püüdlustes tohutult abi, sest tema on see, kes häkib.»

«See pole kõige rumalam idee, mida ma olen kunagi kuulnud, aga on päris lähedal,» ütles Graham telekanalile NBC.

Grahami hinnangul teeb Trump head tööd Afganistani, Põhja-Korea ja äärmusrühmituse Islamiriik vastase võitluse suunal. «Kuid mis puudutab Venemaad, siis see on ta nõrk külg. Ning kui asi puudutab Putinit ja küberrünnakuid, siis kui neid (rünnakuid) unustada ja andestada, siis annab see Putinile hoogu juurde ning see on täpselt see, mida ta (Trump) teeb.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles