USA president väisab Pariisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Emmanuel Macron ja USA riigipea Donald Trump G20 tippkohtumisel 7. juulil Hamburgis.
Prantsuse president Emmanuel Macron ja USA riigipea Donald Trump G20 tippkohtumisel 7. juulil Hamburgis. Foto: AFP / Scanpix

USA president Donald Trump külastab neljapäeval Pariisi, et osaleda Prantsusmaa riigipüha pidustustel ja pidada kõnelusi oma kolleegi Emmanuel Macroniga.

"Pariis ei ole enam Pariis," väitis Trump veebruaris, viidates linnale, mida olid raputanud džihadistide rünnakud. "Mind valiti esindama Pittsburghi, mitte Pariisi elanikke," lisas ta eelmisel kuul, teatades USA otsusest lahkuda Pariisi kliimaleppest.

Prantsusmaa pealinnas on Trump aga ikkagi Macroni aukülaline. Ta külastab Napoleoni hauda, sööb õhtust Eiffeli tornis ning on tribüünil, kui USA üksus avab Champs-Élysées' avenüül Bastille' päeva paraadi.

Trumpi ja Macroni kõnelustel keskendutakse kaitsepoliitikale ja võitlusele terrorismiga, kahele valdkonnale, kus Ameerika-Prantsuse koostöö on olnud traditsiooniliselt tugev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles