Eiffeli torni ründaja toimetati tagasi psühhiaatriahaiglasse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torn Prantsusmaa pealinnas Pariisis
Eiffeli torn Prantsusmaa pealinnas Pariisis Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Prantsuse teismeline, kes üritas rünnata Eiffeli torni valvanud sõdureid, toimetati tagasi psühhiaatriahaiglasse, teatas prokuratuur täna.

Pariisi prokuratuuri teatel hinnati 19-aastane ründaja ekspertiisi käigus suutmatuks kohtu ette astuma ja viidi tagasi haiglasse, kust ta oli eelmisel nädalal välja pääsenud.

Täna alustati laupäevase rünnakukatse suhtes terroritõrjejuurdlust, mille käigus antakse uus hinnang kahtlusaluse võime suhtes oma tegude eest vastutust võtta.

Laupäeva õhtul vahistati Eiffeli tornis noaga torni tungida üritanud mees, teatasid torni haldusfirma ja allikad pühapäeval.

Umbes 19-aastane mees tungis jõuga valvuritest mööda ja hüüdis seejärel «Allahu akbar!» («Jumal on suurim»). Eiffeli tornis alaliselt viibivad relvastatud sõdurid andsid noaga relvastatud mehele korralduse nuga maha panna, mida ta ka tegi, lausus justiitsallikas.

Keegi rünnakus viga ei saanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles