Video: politseinikud ahistavad mustanahalist naist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Carlo Allegri/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikides on uurimise all kaks politseinikku, kes peatasid naisautojuhi ning sooritasid seejärel väidetavalt tema peal kümmekond minutit kestnud vaginaalse läbiotsimise. 

23-aastane Charneisha Corley peeti kinni Texases Harrise maakonnas. Ta olevat eiranud stoppmärki ning korrakaitsjad palusid tal autost väljuda – haistsid endi sõnul tema juures marihuaanat.

Kui nad aga naise juurest midagi ei leidnud, surus üks ohvitser ta vastu maad, ajas tema jalad harki ning võttis ära aluspüksid.

«Tunnen, et mind on seksuaalselt ahistatud. Tunnen end vastikult ja alandatuna,» rääkis mustanahaline Corley hiljem meediale.

Politseinikud – valgenahaline mees ja mustanahaline naine – väitsid, et leidsid tema juurest pool grammi narkootikumi, kuid hiljem süüdistusest loobuti.

Prokurörid avasid kaasuse aga nüüd uuesti, väites, et neil on naise süü kohta rohkem tõendeid.

Corley advokaat tõi avalikkuse ette armatuurlaua kaamera tehtud video sellest, mis tunamullu 20. juunil tegelikult juhtus. Sellelt olevat kuulda, kuidas politseinikud omavahel arutavad: igal juhul tuleb Corley juurest midagi leida.

Harrise maakonna prokurör Natasha Sinclair lausus, et mitte keegi ei kiida säärast kohtlemist heaks ja seda poleks tohtinud lasta juhtuda. Samas ütles ta, et asjaosalised ei pruugi tingimata saada karistada. Kaks politseinikku – 34-aastane Ronaldine Pierre ja 37-aastane William Strong –  võeti uurimise ajaks tänavalt ära ning suunati kontoritööle. 

Vaata allpool pardakaamera kaadreid toimunust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles