KGB võttis Minski arvatavate terroristide vanemad oma kaitse alla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktjabrskaja metroojaam Minskis.
Oktjabrskaja metroojaam Minskis. Foto: SCANPIX

Valgevene julgeolekuteenistus KGB võttis ennetava abinõuna kaitse alla Minski terroriakti oletatavate korraldajate sugulased, et kaitsta neid omakohtu eest.

Just seetõttu pole ametivõimud avalikustanud kahtlusaluste nimesid, vahendas Interfax-Zapad.

Kinnipeetute naabrid kinnitasid, et kahtlustatavate vanemad viidi Vitebskist minema erariietes ametnike abil. Ajakirjanikud oletavad, et tegemist on eriteenistuse ettevaatusabinõudega, kuid ametlikku kinnitust sellele saadud pole.

Naabrid rääkisid ajakirjanikele, et esimene omakohtu katse leidis aset 18. aprillil, kui kahtlustatavate vanemate aknad visati sisse.

Oletatavate terroristide nimed ilmusid meediasse 18. aprillil. Life Newsi väitel on plahvatusega seotud Dmitri Konovalov, Vlad Kovaljov ja Medvedev (eesnime ei avaldatud).

KGB infoosakonna esindaja Aleksandr Antonovitš rääkis Interfaxile, et kahtlusaluste nimed tehakse avalikuks süüdistuse esitamisel.

Vastavalt kehtivatele seadustele tuleb kinnipeetule esitada süüdistus kümne päeva jooksul ehk praegusel juhul 23. aprilliks.

Minskis Oktjabrskaja metroojaamas plahvatas pomm 11. aprillil. Terroriakti tulemusel sai surma 13 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles