Liibanoni võimud leidsid IS-i käes olnud sõdurite säilmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe lipp.
ISISe lipp. Foto: MORTEZA NIKOUBAZL/SIPA/Scanpix

Liibanoni võimud leidsid pühapäeval inimsäilmed, mis nende hinnangul kuuluvad sõdureile, kelle äärmusrühmitus Islamiriik (IS) kolme aasta eest idapiiril Süüriaga pantvangi võttis.

Mõni tund varem oli Liibanoni sõjavägi teatanud, et teeb üheksa päeva kestnud pealetungis ISile ühepoolselt pausi vastutasuks informatsioonile kadunud sõdurite kohta.

Liibanoni julgeolekuteenistuse juht kindralmajor Abbas Ibrahimi sõnul juhatasid tema agentuuri ja Liibanoni sõjaväe säilmete juurde IS-i alla andnud võitlejad.

«Me tõime ära kuue inimese säilmed. Me eeldame, et see number kasvab kaheksani,» lausus ta ajakirjanikele Beirutis.

«Me usume, et tegemist on nende sõdurite säilmetega,» lisas ta.

Nimetatud kaheksa olid nende 30 sõduri ja politseiniku seas, kelle IS ja Al-Qaeda endine Süüria haru pantvangi võtsid, kui nad 2014. aastal vallutasid piirilinna Arsali.

Neli sõdurit tapeti kinnivõtjate poolt, viies suri haavadesse ning 16 vabastati 2015. aasta detsembris vangidevahetuse käigus.

Kadunuks jäi üheksa sõdurit, kuid pühapäeval rääkis Ibrahim vaid kaheksast surnukehast.

Tema sõnul tehakse säilmete tuvastamiseks DNA test, lisades samas, et on peaaegu kindel, et selle juhtumi võib nüüd lõpetatuks lugeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles