Navalnõi: Putinil on Soome piiri lähedal salahäärber (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: Alexey Kudenko/Sputnik/Scanpix

Vene opositsiooniaktivist ja korruptsioonipaljastustega kuulsust kogunud Aleksei Navalnõi avaldas video president Vladimir Putini kohta, milles väidab: riigipeal on Soome piiri lähedal asuval järvesaarel uhke renoveeritud eravilla.

Navalnõi järgi asub 50 hektari suurune kinnistu Viiburi linna lähistel Lodotšnõi saarel ja selle juurde kuuluvat ka helikopterite maandumisplats. Maja ise kannab nime Villa Selgren ning seda kasutati 1980ndatel Nõukogude filmi «Sherlock Holmes» võttepaigana.

Paljastuste järgi algasid häärberi renoveerimistööd aastal 2010 ja neid juhatas kriminaalse taustaga ja kurikuulsa Tambovi jõuguga seostatav Ilja Traber. Hispaania kuulutas mehe ja tema jõugukaaslased vahepeal tagaotsitavateks. Samuti viitavad omandidokumendid Navalnõi andmeil Putini sõbra ja usaldusisiku Sergei Roldugini suunas.

Sergei Roldugin. Foto: Kirill Kurdjavtsev/AFP/Scanpix
Sergei Roldugin. Foto: Kirill Kurdjavtsev/AFP/Scanpix Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Navalnõi ütles, et üks teine saarel asuv hoone on loodud eraldi niinimetatud Putini muuseumiks, mis pühendatud presidendi isikule ja temaga seotud mälestusesemetele.

Kreml pole Navalnõi süüdistustele veel vastanud.

Vaata videost, kuidas opositsionäär Putini villast räägib. Daily Maili kätte jõudnud fotosid uhkest häärberist näeb siit.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles