Medvedev allkirjastas veokite piirile koondumist ennetava seaduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev
Venemaa president Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev allkirjastas riigipiiri seaduse muudatused, mille eesmärgiks on Kremli kinnitusel ennetada veokijärjekordade teket piirile.

Seadusemuudatused annavad Vene valitsusele volitused kehtestada nõudmisi piirialast kuni piiripunktini ulatuvate rahvusvaheliste raud- ja maanteelõikude tähistamisele ja sisseseadmisele. Vastavate nõudmiste olemasolu loob teate kohaselt «täiendavad tingimused, et ennetada transpordivahendite kontrollimatut liikumist piiripunkti ning nende lubamatut ja kontrollimatut peatumist».

Samuti annavad seadusemuudatused võimaluse rajada ja rekonstrueerida piiripunkte mitte üksnes föderaaleelarve, vaid ka teiste Vene seadusandlusega lubatud rahastamisallikate arvelt, tingimusel, et rajatised antakse tasuta üle võimudele piiri-, tolli- ja muu kontrolli teostamiseks.

Uuendus laiendab täitevvõimuorganite võimalusi piiripunktide taristu õigeaegseks täiustamiseks ja arendamiseks.

Veokijärjekorrad Eesti, Soome ja Läti piiril Venemaaga tekkisid 2006. aasta suvel, kui toonane riigipea Vladimir Putin nõudis tolli tõhusamat tööd. Järjekorrad on kord suurenenud, kord vähenenud. 2006. aasta augustis ja novembris seisis Narvas üle 500 veoki. Sel ajal tuli piiriületust oodata üle nädala ning juhid korraldasid protestiaktsioone.

Venemaa on korduvalt lubanud olukorda parandada, kuid pole seda teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles