Petry ei liitu AfD parlamendifraktsiooniga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frauke Petry.
Frauke Petry. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksamaa parempopulistliku erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) juht Frauke Petry teatas, et ei liitu oma parteikaaslastega uue Riigipäeva koosseisus.

«Otsustasin pärast hoolikat mõtisklemist, et ei ühine AfD parlamendirühmaga,» vahendas Deutsche Welle sakslanna avaldust. Seejärel lahkus ta pressikonverentsilt ilma, et oleks ajakirjanike küsimustele vastanud.

Parteiallikate sõnul on otsuse taga erakonnasisene konflikt ja Petry pettumine mitmetes parteikaaslastes. Deutsche Welle tsiteerib naise sõnu: nende järgi on erakond muutunud anarhiliseks ja võimetuks pakkuma valitsusele usaldusväärset platvormi. 

Oletatakse ka, et mõju võis avaldada AdD üks juhtpoliitik Alexander Gauland, kes teatas varem: Saksamaa peaks olema uhke oma maailmasõdades võidelnud sõdurite üle. Petry kritiseeris erakonnakaaslase avaldust ja ütles, et see võib potentsiaalseid valijaid eemale peletada.

Petry kandideeris Saksimaa liidumaal. AfD võitis eilsetel üldvalimistel 12,6 protsenti häältest ning pääses 94 kohaga esmakordselt parlamenti, kus kujutab endast kantsler Merkeli kristlike demokraatide ning sotsiaaldemokraatide järel tugevuselt kolmandat jõudu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles