Süüria võimud tegid valitsusvastastele ultimaatumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased meeleavaldused Süürias Nawas.
Valitsusvastased meeleavaldused Süürias Nawas. Foto: SCANPIX

Süüria võimud teatasid täna, et inimesed, kes on toime pannud ebaseaduslikke tegusid, peavad end 15 päeva jooksul üles andma. Samal ajal jätkus riigis massiline arreteerimine.

Ultimaatumist teatati ajal, mil aktivistid planeerisid uusi valitsusvastaseid demonstratsioone, vahendab AFP.

Möödunud nädalavahetusel tapeti meeleavalduste käigus taas kord kümneid inimesi.

«Kodanikud, kes on osalenud või toime pannud ebaseaduslikke tegusid, nagu näiteks relvade kandmine, julgeolekutöötajate ründamine või valede levitamine, peavad alla andma 15. maiks ja andma oma relvad üle pädevatele võimudele,» seisis siseministeeriumi teadaandes.

Samuti kutsusid võimud üles süürlasi sabotööride, terroristide ja relvapeidikute kohta informatsiooni jagama. Nendele, kes valitsusega koostööd teevad, ei esitata süüdistusi.

Sõjaväeesindaja teatas täna 499 inimese vahistamisest Daraas. Vahistamiste käigus olevat surma saanud kaks sõdurit ja kümme terroristi.

Inimõigusteorganisatsioonide teatel on alates 15. märtsist Süüria rahutustes hukkunud 580 tsiviilisikut. Surma on saanud ka 86 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles