Astrahanis võeti kinni grupp terroriakte kavandunud äärmuslasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene julgeolekuteenistuse FSB agent
Vene julgeolekuteenistuse FSB agent Foto: SCANPIX

Astrahanis võeti kinni jõuk, kes plaanis korraldada 9. mail mitmeid terroriakte ja rünnata korrakaitseorganite töötajaid.

Kavandatavad rünnakud jäid ära föderaalse julgeolekuameti (FSB) ja siseministeeriumi ametnike sekkumise tõttu, vahendas RIA Novosti.

Jõustruktuuride ühisteate järgi oli tegemist usuäärmuslaste grupeeringuga.

Eile õhtul kella 19 paiku püüdis üks 1981. aastal sündinud mees õhkida lõhkeseadeldist. Miilitsatöötajate sekkudes avaldas ta vastupanu ja lasti seetõttu maha. Surnukeha ülevaatusel leiti granaat ja raadiovastuvõtja. Tema kodu läbiotsimisel leiti ka automaatrelvi.

Astrahani erinevates rajoonides peeti kinni neli (mõningatel andmetel kolm) äärmuslaste sekka kuuluvat inimest. Korrakaitsjad võtsid neilt ära suures koguses tulirelvi, lõhkeseadeldisi ja nende komponente, äärmusliku sisuga kirjandust.

Kõik materjalid anti üle Venemaa uurimiskomiteele võimaliku kriminaalasja algatamiseks.

Vene meedia andmetel oli üks jõuku kuulunud mees moslemist slaavlane, mitmed oli aga pärit Põhja-Kaukaasiast.

Korrakaitseorganid jõudsid jõuguni uurides militsionääride pihta tehtud rünnakut Astrahanis 2010. aasta suvel. Seda, kas kinnipeetutel on mingi seos mulluse kuritööga, pole avaldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles