Greenpeace: katastroofilised metsapõlengud Venemaal korduvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tuletõrjuja metsapõlengu juures.
Vene tuletõrjuja metsapõlengu juures. Foto: SCANPIX

Venemaa võib algaval suvel taas jänni jääda katastroofiliste metsatulekahjude vastu võitlemisel, sest võimud reageerivad kasvavale ohule liiga aeglaselt, hoiatas täna keskkonnaorganisatsioon Greenpeace.

«Põlengud metsades ja turbarabades on (tänavu) alanud varem ja on ohtlikumad kui eelmisel aastal,» ütles Venemaa Greenpeace'i metsaprogrammi juht Aleksei Jarošenko AFP teatel.

Jarošenko sõnul on metsapõlengud sel kuul juba puhkenud Siberis, Uuralites ja Kaug-Idas, samas kui Venemaa keskosas põlevad rabad.

«Nädala pärast ähvardab olukord katastroofilisel moel eskaleeruda... ja meil kordub eelmise aasta situatsioon,» ütles ta.

Metsa- ja rabapõlengud lõõmavad Venemaal igal suvel tohutul pindalal. Mullu põhjustas viimaste aastakümnete suurim kuumalaine ja põud aga äärmiselt ägedaid tulekahjusid, mis kontrolli alt väljusid. Riigi keskosas hukkus kümneid inimesi ja maha põles tuhandeid elumaju. Moskva kohale kandunud suitsupilved lämmatasid augustis sadu tuhandeid linnaelanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles