Kreeka politsei tabas Interpoli ja FBI netisaite rünnanud kräkkeri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseministeerium (Pentagon), mille kodulehekülge kräkker ründas.
USA kaitseministeerium (Pentagon), mille kodulehekülge kräkker ründas. Foto: SCANPIX

Kreeka politseinikud pidasid kinni 18-aastase kräkkeri, keda kahtlustatakse küberrünnaku korraldamises Interpoli ja USA riigiametite kodulehekülgedele.

AFP andmetel võeti nooruk, kelle nime ei avalikustatud, kinni oma kodus Ateenas.

Küberkuritegevusega tegeleva osakonna juhi Manolis Sfakianakise sõnul tungis kräkker Interpoli koduleheküljele 15-aastasena. Aastal 2009 sisenes ta ebaseaduslikult Pentagoni, FBI ja riikliku julgeolekuagentuuri netilehekülgedele.

Lisaks sellele kahtlustatakse teda inimeste pangarekvisiitide varguses ja krediitkaartide võltsimises.

CNNi andmetel leiti kräkkeri kodu läbiotsimisel ligi 120 krediitkaarti ja sularahas ligi 8000 eurot. Ka võeti ära omavalmistatud lõhkekeha ja padruneid ning lisaks arvuteid.

Kräkkerit kahtlustatakse netikuritegudes, pangakaartide võltsimises, illegaalses ligipääsus isikuandmetele ja ebaseaduslikus relvade omamises. Süüdimõistmisel ootab teda vähemalt viieaastane vangistus.

Kreeka politsei kinnitusel olid nad nooruki tegevusel hoidnud silma peal kaks aastat ja seda pärast küberrünnakuid veebruaris 2008 ja veebruaris 2009. Uurimisel tehti koostööd USA ja Prantsusmaa spetsialistidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles