Arvatav tulistaja jättis Twitterisse sõnumi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik.
Anders Behring Breivik. Foto: SCANPIX

Isik, kellele Norra võimud on esitanud süüdistuse seoses 91 inimelu nõudnud rünnakutega, postitas mõned päevad enne veresauna oma Twitteri kontole sõnumi.

32-aastane kahtlusalune Anders Behring Breivik kirjutas oma mikroblogivõrgustiku lehele 17. juulil inglasest filosoofi ja majandusteadlase John Stuart Milli tuntud tsitaadi: «Üks inimene, kellel on usk, võrdub 100 000 inimesega, kellel on ainult huvid.».

Norra tabloidi VG teatel Breivik rohkem teateid oma kontole ei postitanud. Väidetavalt on ta aga avaldanud oma arvamust islami kohta mitmes foorumis, kirjeldades end kui multikultuurse ühiskonna vastast.

Politsei kirjeldas meest kui kristlikku fundamentalisti. Mehe sõprade sõnul on Breivikil sidemeid ka kohalike paremäärmuslatega. Samas ei soovinud politsei esindajad vastata küsimusele, mis võisid olla tulistaja motiivid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles