Moskva jõel põhja läinud laeva ohvrite arv kerkis üheksani

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõepõhjast ülestõstetud lõbusõidulaev
Jõepõhjast ülestõstetud lõbusõidulaev Foto: SCANPIX

Eile varahommikul Moskva jõel toimunud laevaõnnetuse ohvrite arv on kerkinud üheksani, vahendas BBC.

Ametnike sõnul oli praamiga kokkupõrganud lõbusõidulaeva Swallow pardal õnnetuse hetkel 16 inimest, kellest seitse päästeti.

Õnnetusse sattunud laeval peeti sünnipäevapidu ning ametivõimud kahtlustavad, et alusel võis viibida lubatust rohkem inimesi. Tunnistajate sõnul oli tegemist Türgi rahvusest kodaniku sünnipäeva tähistamisega.

Kohalikule meediale antud kommentaarides tunnistasid pealtnägijad, et Swallow liikus vahetult enne õnnetust väga ebakorrapäraselt. Ametnik Alexander Chupriyan tunnistas, et pärast kokkpõrget vajus mootorlaev praami alla. Praami kapten aitas päästa vees olnud ellujäänud.

Chupriyani sõnul on peamised küsimused seoses õnnetusega seotud Swallow omaniku ja juhi Gennady Zingeriga, kes samuti hukkus. Tema sõnul oli Zinger varasemalt kolmel korral reeglite rikkumisega vahele jäänud, sealhulgas lubatud 12 inimese asemel rohkem reisijaid pardale lubanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles