Kiievi kohus keeldus Tõmošenkot vahi alt vabastamast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidjate rajatud telklinnak Kiievis Petšerski rajoonikohtu hoone juures.
Julia Tõmošenko poolehoidjate rajatud telklinnak Kiievis Petšerski rajoonikohtu hoone juures. Foto: SCANPIX

Kiievi Petšerski rajoonikohus, kus leiab aset protsess Julia Tõmošenko üle, keeldus endist valitsusjuhti vahi alt vabastamast.

Tõmošenko advokaadi esitatud palve tõkendiabinõu muutmisest lükati täna hommikul tagasi, vahendas UNIAN. Ülemraada saadikud, kelle seas on ekspeaministri pooldajad, hüüdsid pärast otsuse teatavakstegemist kohtusaalis: «Häbi!».

Interfaxi teatel andis Tõmošenko advokaat sisse uue taotluse tõkendi muutmise kohta.

Kaitse püüab endist valitsusjuhti saada kautsjoni vastu vabaks. Kohtule on antud nimekiri inimestest, kes on valmis teda käendama. Lisaks on teatanud oma toetusest Ukraina õigeusukirik.

Portaal Ukrainskaja Pravda kirjutab, et Tõmšenko ise ei kavatse enda vabastamist küll paluda. «Mina ei hakka teilt küll midagi paluma – jätke see endale meelde,» rõhutas ta kohtusaalis.

Tõmošenko võeti vahi alla 5. augustil ja seda ligi 1,5 kuud pärast kohtuprotsessi algust. Enne seda oli ta andnud allkirja kodukohast mittelahkumise kohta.

Endise valitsusjuhi poolehoidjad rajasid kohtumaja juurde telklinnaku. Ukraina siseministeeriumi andmetel kogus seal täna hommikul miitingule 1500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles