Mumbai terrorirünnakutes hukkus Briti miljonär

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Livera Yachts'i kodulehelt, mille omanik hukkus Mumbais.
Fragment Livera Yachts'i kodulehelt, mille omanik hukkus Mumbais. Foto: www.liverasyachts.com/

Üks Indias Mumbais toimunud terrorirünnakute ajal hukkunud välismaalastest oli Suurbritannia kodakondsusega miljonär Andreas Liveras, kes veel rünnakute alguses andis ajakirjanikule telefoni teel intervjuu.

Briti üheks jõukamaks meheks peetud 73-aastane Andreas Liveras oli äriasjus Mumbais ja peatus luksuslikus Taj Mahali hotellis, kui selle hõivasid relvastatu mehed, teatas

BBC

.

«Kohe, kui me olime lauda istunud, kuulsime tulistamist koridoris,» ütles hõivamise ajal hotelli restoranis olnud mees telefoni teel BBC ajakirjanikule.

Ta kirjeldas seda, kuidas varjus laua alla ja kuidas nad juhiti hotelli salongi, kuhu varjusid sajad külastajad.

Miljonär tunnistati surnuks kolmapäeva õhtul kell 21.30 kohaliku aja järgi, kui ta jõudis St Georgi haiglasse, teatas haigla pressiesindaja.

Küprosel sündinud Liveras alustas omal ajal toidukullerina ja sai jõukaks oma pagariäri ajades. Ta ostis 1960ndatel Fleur De Lys Patisseries ja sellest sai Euroopa üks suurimaid külmutatud tortide ja magustoitude tootja.

Ta müüs ettevõtte 80ndatel miljonite eest maha ja hakkas Monte Carlos ajama jahtide äri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles