Iisraeli merevägi tõrjus Liibüa laeva missioonilt tagasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A Palestinian man waits for a Libyan ship at the seaport in Gaza December 1, 2008. The Israeli navy turned back a Libyan ship on Monday as it tried to transport humanitarian aid to the blockaded Gaza Strip, Palestinian officials said. They said the ship, Al-Marwa, sailed to a port in neighbouring Egypt instead. REUTERS/Suhaib Salem (GAZA)
A Palestinian man waits for a Libyan ship at the seaport in Gaza December 1, 2008. The Israeli navy turned back a Libyan ship on Monday as it tried to transport humanitarian aid to the blockaded Gaza Strip, Palestinian officials said. They said the ship, Al-Marwa, sailed to a port in neighbouring Egypt instead. REUTERS/Suhaib Salem (GAZA) Foto: SUHAIB SALEM/REUTERS

Liibüast abisaadetisega islamistliku Hamasi kontrolli all olevasse Gaza sektorisse saadetud alus pidi tagasi pöörduma, sest Iisraeli sõjalaevad ei lasknud seda blokaadist läbi.

Palestiina ja Liibüa ametnike sõnul oli kaubalaev Al-Marwa teele asunud eelmisel esmaspäeval, et viia gazalastele 3000 tonni toiduaineid, ravimeid ja muud abi. Gaza asemel võeti aga blokaadi tõttu lõpuks suund naabruses asuvasse Egiptusesse, vahendas Reuters.

Iisrael on varem selliseid aluseid avaliku vastasseisu vältimiseks ka läbi lasknud, kuid uute raketirünnakute ja piirikokkupõrgete tõttu on blokaadi suletud enklaavi ümber praegu jälle karmistatud, et avaldada poliitilist survet islamistlikule Hamasile.

Liibüa laevaga mingit vastasseisu seekord ei olevat toimunud. «Nad said aru, et merevägi oli seal ja otsustasid ümber pöörata,» teatas Iisraeli välisministeerium. «Meil on väga selge poliitika, millest teavitatakse pidevalt.»

Palestiina ametnike kinnitusel keegi meeskonnast viga ei saanud ja kaubalaev lahkus. Iisraeli blokaadi vastu võitleva kohaliku liikumise teatel takistas sõjalaevastik neil ka sidepidamist. Liibua alus viibib nüüd juba El-Arishi sadamas Egiptuses.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles