Ibrahim: al-Gaddafi on nõus pidama mässulistega läbirääkimisi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa ülestõusnud 27. augustil Ras Lanufis, mis jääb Benghazist 350 kilomeetrit läände.
Liibüa ülestõusnud 27. augustil Ras Lanufis, mis jääb Benghazist 350 kilomeetrit läände. Foto: SCANPIX

Kolonel Muammar al-Gaddafi on valmis pidama ülestõusnutega läbirääkimisi võimu üleandmisest, ütles tema esindaja Moussa Ibrahim.

Al-Gaddafit esindaks seal tema poeg Saadi, vahendas BBC.

Ülestõusnud ei kavatse al-Gaddafiga pidada läbirääkimisi enne, kui mees on alla andnud.

Uudisteagentuur AP sai New Yorki telefonikõne Ibrahimilt, kelle kinnitusel on eksjuht endiselt Liibüas, kuid asukohta ta ei täpsustanud. Agentuur tundis Moussa Ibrahimi ära hääle järgi.

CNN vahetas Saadiga e-kirju lõppeva nädala alguses ja mees kinnitas juba siis, et on valmis pidama läbirääkimisi relvarahu teemal.

Mässuliste Rahvusliku Üleminekunõukogu (NTC) kõrge ametnik Ali Tarhouni rääkis Reutersile, et nad ei tea, kus kolonel al-Gaddafi end varjab ja mingeid läbirääkimisi temaga ei peeta.

«Kui ta soovib alistuda, siis me hakkame pidama läbirääkimisi ja võtame ta kinni,» rääkis Tarhouni, kes tegeleb nafta- ja finantsküsimustega.

Suurbritannia välisminister William Hague nimetas al-Gaddafi pakkumist meelepetteks, sest N TC vastutab juba kogu maa eest. Tema sõnul on Gaddafi režiimi jäänustelt vaja, et nad lõpetakse võitlemise.

Tähelepanu keskpunkti on seoses Liibüaga kerkinud nüüd hoopis humanitaarolukord Tripolis. Opositsioon teatas, et täna jaotatakse laiali 30 000 tonni bensiini ja järgmise 48 tunni jooksul kindlustatakse elanikud majapidamisgaasiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles