Soome politsei paljastas Põrguinglite narkojõugu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmiv kanepipläru.
Valmiv kanepipläru. Foto: SCANPIX

Helsingi politsei narkoüksus paljastas erakordselt suure rahvusvahelise narkojõugu, kes on seotud Põrguinglite Soome haruga, kirjutab YLE. Uurimise käigus avastati ka, et kurikuulus mootorratturite jõuk peab Soome suurimat kanepitehast.


Politsei konfiskeeris seitse kilo amfetamiini ja kokaiini, mille väärtus mustal turul ulatub 800 000 euroni. Lisaks saadi kätte ebaseaduslikke relvi ja 200 000 eurot sularaha. Seoses selle juhtumiga on vahistatud kümneid inimesi, sealhulgas kuus Soome Põrguinglite haru olulist liiget.

Narkootikumide Kesk-Euroopast Soome toomiseks kasutati YLE andmeil sõidukeisse tehtud salalaekaid. Mõnuainete sissetoojateks värvati varasema kriminaalse taustata välisriikide kodanikke.

Avastatud kanepitalu asus Edela-Soomes Hanko lähistel. Kasvandust eraldas muust maailmast elektriliste väravatega tellissein. «See talu oli väga kõrgel tasemel. Ühepereelamu suurust hoonet köeti aastaringselt,» kirjeldas politseileitnant Jari Pynnönen. Politsei leidis sealt üle 500 kanepitaime.

Põrguinglite kanepitallu tehtud reid oli kulminatsiooniks operatsioonile, mis algas juba aastal 2009.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles