India võimud jagavad õpilastele tasuta sülearvuteid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Foto on illustreeriv.
Sülearvuti. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Lõuna-Indias asuva Tamil Nadu osariigi võimud andsid üle esimesed sülearvutid, millega soovitakse varustada kõik koolilapsed.

Programmi eesmärk on anda tasuta sülearvuti igale riiklikult rahastatava osariigi õppeasutuse õpilasele. Kokku jagatakse viie aasta jooksul hinnanguliselt 6,8 miljonit arvutit, vahendas BBC.

Ettevõtmise toetajate sõnul aitab see vaesemaid lapsi, kelle vanematel pole võimalusi arvuti ostmiseks. Sel moel üritavad võimud tõsta nii vaesematest peredest pärit laste kui ka osariigi konkurentsivõimet laiemalt ning muuta Tamil Nadu IT-keskuseks.

Kuna tegu on valimislubadusega, siis on projektil ka hulgaliselt kriitikuid. Nende sõnul esineb mitmeid praktilisi probleeme, eelkõige tuuakse välja projekti maksumus. Ainuüksi tänavu kulub projektile mitu miljonit dollarit.

Kriitikute sõnul saaks raha märksa mõistlikumalt ära kasutada, investeerides näiteks sotsiaalteenustesse ja taristu arendamisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles