Suri esimene aafriklannast nobelist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wangar Maathai
Wangar Maathai Foto: SCANPIX

2004. aastal keskkonnakaitse eest Nobeli rahupreemia võitnud Wangari Maathai suri vähki, teatasid täna tema kaastöötajad.


«Suure kurbusega teatab professor Wangari Maathai pere tema lahkumisest 25. septembril 2011 Nairobi haiglas pärast pikka ja vaprat võitlust vähiga,» teatas Green Belt Movement, mille Maathai asutas.

1940. aastal sündinud Maathaist sai Kenyas tuntud persoon pärast seda, kui ta 1977. aastal asutas liikumise, mis võitles nii keskkonna kui ka hea valitsemise eest. Tema organisatsioon on istutanud Aafrikasse umbes 40 miljonit puud.

1970ndail juhtis Maathai ka Kenya Punast Risti. 2002. aastal sai temast parlamendisaadik, aastatel 2003-2005 oli ta abikeskkonnaminister.

Ta oli esimene Kesk- ja Ida-Aafrikast pärinev naine, kes kaitses doktorikraadi ning esimene Aafrika naine ja esimene kenyalane, kes teenis välja Nobeli preemia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles