Pakistanis avaldati meelt USA õhurünnakute vastu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamabadis toimunud meeleavaldus Ühendriikide droonirünnakute vastu.
Islamabadis toimunud meeleavaldus Ühendriikide droonirünnakute vastu. Foto: SCANPIX

Hinnanguliselt 2000 pakistanlast avaldas täna Islamabadis asuva riigi parlamendi ees meelt USA õhurünnakute vastu.

Demonstrantide väitel hukkub Talibani ja Al-Qaeda võitlejate vastu suunatud Ühendriikide õhulöökides rohkem süütuid tsiviilisikuid kui islamivõitlejaid, vahendas uudistevõrk AFP.

Meeleavaldajad, kellest enamiku moodustasid erakonna Tehreek-e-Insaf toetajad, kandsid plakateid «Ei droonirünnakutele», «Ei droonidele, ei USA-le», «Peatage droonirünnakud Pakistanis».

«Ühendriikide sõnul on Pakistan terroristlik riik, kuid nad ise tulevad Pakistani ja tapavad. Kes on siis tegelik terrorist?» küsis 28-aastane meeleavaldaja Nawad Kayani. «90 või 95 protsenti droonirünnakute ohvritest on süütud tsiviilisikud. Meie valitsus on lihtsalt käpiknukk, mida juhib Ameerika.»

Pakistani piiriala, kus USA õhurünnakuid läbi viib, peetakse Talibani, al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimude võitlejate üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu.

Kuigi Ühendriigid droonirünnakuid ametlikult ei kinnita, on USA sõjavägi ja Luure Keskagentuur (CIA) ainsad jõud, mis piirkonnas lennukeid kasutavad. Ka on USA ametnikud kinnitanud, et operatsioonides on tapetud mitu kõrget islamivõitlejate liidrit.

Pakistan on USA õhurünnakud hukka mõistnud ning Islamabadi kinnitusel ei saa Ühendriikide piiriüleseid rünnakuid Pakistani territooriumil kuidagi õigustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles