Ukraina parlament Tõmošenkole armu ei andnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina opositsiooni parlamendisaadikud lahkusid pärast hääletust protestiks istungisaalist.
Ukraina opositsiooni parlamendisaadikud lahkusid pärast hääletust protestiks istungisaalist. Foto: SCANPIX

Ukraina parlament lükkas täna tagasi ettepaneku muuta mittekriminaalseks süüdistus, mille eest endine peaminister Julia Tõmošenko seitsmeks aastaks vangi mõisteti.

Ülemraada otsus on suur löök Tõmošenko toetajatele, kes lootsid, et võimud lubavad tal enneaegselt vabaneda. Ettepanek dekriminaliseerida Ukraina kriminaalkoodeksi säte, mis puudutab võimu kuritarvitamist ja võimuliialdusi, sai vaid 157 poolthäält. Minimaalselt pidanuks poolt hääletama 226 saadikut, vahendas AFP.

Eelnõu poolt ei hääletanud ükski president Viktor Janukovõtši Regioonide Partei liige, Tõmošenko toetajad aga lahkusid pärast hääletust protestiks istungisaalist, hüüdes: «Häbi!»

«Kui me oleks selle ettepaneku vastu võtnud, oleks me saavutanud Julia Tõmošenko vabastamise. Kuid teie kardate,» ütles Julia Tõmošenko Bloki liige Natalia Korolevska võimuerakonnale. «Te tahate Juliat vangis hoida, sest te kardate poliitilist konkurentsi.»

Järgmisel nädalal 51-aastaseks saava Tõmošenko tervis on tema advokaadi sõnul järjest halvenemas. Toetajad on öelnud, et opositsioonijuht pole viimase nädala jooksul suutnud kõndida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles