Bush seenior näeks ka teist poega meelsasti presidendina

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA praegune president George W. Bush kõndimas oma isa, endise presidendi George H.W. Bushi kõrval.
USA praegune president George W. Bush kõndimas oma isa, endise presidendi George H.W. Bushi kõrval. Foto: AP / Scanpix

USA endine president George H.W. Bush ütles eile teleintervjuus, et ta tahaks kunagi riigipeana näha ka oma teist poega Jeb Bushi, kes on praegu ametistlahkuva presidendi George W. Bushi noorem vend.



Fox News Sunday programmi usutluses märkis Bush seenior, et tema teisel pojal on kõik eeldused teenistuseks Valges Majas, vahendas

The Dallas Morning News

agentuuri Reuters.

Texases üles kasvanud Jeb Bush on 55-aastane ning valitud kaheks ametiajaks Florida kuberneriks. Nüüd kaalub ta sealt juba senatisse kandideerimist, sest selle osariigi praegune vabariiklasest senaator Mel Martinez on teatanud oma taandumisest.

«Ma näeks teda meelsasti kandideerimas. Ma näeks teda meelsasti ühel päeval presidendina või senaatorina, ükskõik kummana, muidugi ma tahaks,» ütles vana Bush, kes ise oli maailma võimsaima riigi juhiks aastail 1989-1993.

«Praegu oleks ilmselt siiski halb aeg,» lisas ta samas presidendidünastia võimaliku jätkumise kohta. «Meil on seal olnud Bushe piisavalt.»

George H.W. Bush ja George W. Bush on ajaloos teine isa ja poeg, kes on tõusnud USA presidendiks: John Adams oli kunagi järjekorras teine ja tema poeg John Quincy Adams kuues president. Küll aga pole veel kunagi isa järel riigipeaks tõusnud kaks tema poega.

George W. Bush lahkub pärast kaht ametiaega Valgest Majast kahe nädala pärast, 20. jaanuaril, olles avaliku arvamuse uuringute järgi üks madalama toetusreitinguga USA presidente ajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles