Korealased leinavad «armastatud juhti» ka Moskvas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinalipuga Korea RDVi Moskva saatkond.
Leinalipuga Korea RDVi Moskva saatkond. Foto: SCANPIX

Laupäeval 69-aasta vanusena surnud Korea RDVi liidrit Kim Jong-ili mälestavad tema kaasmaalased ka Venemaa pealinnas Moskvas asuvas saatkonnas.

Venemaa on Hiina Rahvavabariigi kõrval ainus suurriik, kes avaldas Põhja-Koreale liidri surma puhul kaastunnet. Põhja-Korea Moskva saatkonnas toimus täna ka Kimi mälestustseremoonia, kuid ajakirjanikke ja teisi uudishimulikke sinna ei lubatud, vahendas RIA Novosti.

Agentuuri teatel on saatkonna juures näha nutvaid leinajaid, kes mälestavad Kimi tema portree juures sügavalt kummardades ning sinna kõrvale pärgi ja lilli asetades. Saatkonnas, mille lipp on langetatud poolde masti, avati ka kaastunderaamat.

RIA Novosti teatel on leinajad küll pisarais ja kahvatud, kuid keegi pole sattunud massilisse hüsteeriasse, nagu juhtus Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis. Uudisteagentuuri teatel võis näha isegi üht naeratavat saatkonnatöötajat.   

Põhja-Korea saadikule avaldas kaasutnnet ka Venemaa välisminister Sergei Lavrov. «Me oleme valmis pakkuma edasist toetust ja abi, et olukord Korea poolsaarel muutuks stabiilsemaks,» kinnitas Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles