Kuuba otsib Castro surmateate Twitterisse postitajat

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta septembrist pärinev foto Fidel Castrost, kui teda intervjueeris Mario Silva Venezuela riigitelevisioonist.
Eelmise aasta septembrist pärinev foto Fidel Castrost, kui teda intervjueeris Mario Silva Venezuela riigitelevisioonist. Foto: SCANPIX

Kuuba otsib eelmisel nädalal internetikeskkonnas Twitter levima hakanud kuulduste autorit, kes teatas diktaator Fidel Castro surmast. Mehe perekond on väited ümber lükanud.

Hispaania ajalehe La Razón sõnul võttis Twitteris kuulujuttude algatamise süü omaks Kuuba kirjanik Zoé Valdés. Valdési väitel liiguvad sellised jutud Kuubas juba aastaid ringi.

«Helistasin Havannasse, mulle öeldi, et kuulujutt kasvab jõudsalt ning politseinikud on tänavatel. Taipasin, et kuuldused on vaja kinnitada,» rääkis Valdés.

CNNi sõnul süüdistab Kuuba aga kuulujuttude algatamises hoopis Hispaania kodanikku David Fernándezt. Fernández ise eitab, et oli esimene sellel teemal postitaja, väites, et ainult vahendas teiste postitusi.

The Guardiani väitel ilmusid möödunud neljapäeval vastureaktsiooniks kuulujuttudele Kuuba valitsuse veebilehele fotod Castrost, kui teda  intervjueeris Mario Silva Venezuela riigitelevisioonist.

Castro toetajate sõnul on juttude näol tegemist USA katsega Kuuba poliitilist režiimi nõrgestada, vahendab El Mundo. Kuuba valitsus nimetas Twitterit USA kallutatud käsutäitjaks, mis pooldab Washingtoni Havanna-vastast poliitikat.

«Minu arusaamise järgi on ta suurepärase tervise juures,» kommenteeris Castro olukorda ka Kuuba parlamendi esimees Ricardo Alarcón.

Castrot nähti viimati avalikkuse ees mullu aprillis kommunistliku partei kongressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles