Põhja-Korea eitas leinajate sunnitööle saatmist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakorealased Kim Jong-il´i matusetseremoonial.
Põhjakorealased Kim Jong-il´i matusetseremoonial. Foto: SCANPIX

Korea RDVi võimud eitasid väiteid, nagu oleks nad karistanud neid põhjakorealasi, kes ei leinanud mullu detsembris surnud riigijuhti Kim Jong-il´i südamest.

Mitmed Lõuna-Korea väljaanded kirjutasid, et leinajad, kes võimude poolt organiseeritud Kalli Juhi avalikel leinatalitustel ei osalenud, nutnud ega näinud välja piisavalt usutavad, saadeti karistuseks vähemalt kuueks kuuks töölaagritesse, vahendas uudistevõrk AFP.  

Kõige esimesena avalikustas sellise väite Lõuna-Korea internetiväljaanne Daily NK mis viitas allikatele Põhja-Korea Hamkyungi provintsis. Väljaande teatel kasutati samasugust karistamismeetodit ka Kimi isa, riigi asutaja Kim Il-sungi surma järel.

Pyongyang lükkas Lõuna-Korea meedias ilmunud väited aga täna riikliku uudisteagentuuri KCNA vahendusel ametlikult ümber, kinnitades, et laimukampaania on põhjakorealaste seas tekitanud suurt pahameelt ning nimetades väljamõeldud info levitajaid haledaks inimsaastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles