Vene diplomaadid Helsingis maksid ära ühe protsendi parkimistrahvidest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trahvikviitung autoaknal
Trahvikviitung autoaknal Foto: Liis Treimann

Venemaa diplomaadid hoiavad liidrikohta maksmata parkimistrahvide 2011. aasta statistikas Helsingis, kirjutab Iltalehti.

Parkimiskontrolörid kirjutasid mullu Vene diplomaatide sinise numbrimärgiga autodele välja 97 trahvi, võrreldes 109 trahviga aastal 2010.

Kui üle-eelmisel aastal ei maksnud nad ära ühtegi trahvi, siis mullu maksti ära üks parkimistrahv.

Parkimistrahvide esikolmikusse mahtusid veel Türgi (saadi 38, maksti kolm) ja Hiina (saadi 32, maksti kaks) diplomaadid.

Oluline muutus toimus Vietnami diplomaatidega, kes 2010. aasta teiselt kohalt (56 trahvi) kukkusid 2011. aastal 10., saades 17 parkimistrahvi.

Vastupidine muudatus toimus Indoneesia diplomaatidega, kes aastaga kerkisid 12. kohalt viiendaks.

Eelmisel aastal maksid eri riikide diplomaadid ära 84 parkimistrahvi ehk 14,6 protsenti kõigist.

Diplomaatide jaoks on liiklustrahvide maksmine tegelikult vabatahtlik, sest kohtutäituri kaudu neilt raha nõudma ei hakata.

Parkimise eest vastutav linnaametnik Kaija Kossila tunnistas, et tegelikult loodab Helsingi, et diplomaadid need ikkagi ära maksaksid.

Välisriikide esindajatel on erinev maksumoraal, kirjutab Iltalehti. Statistikatabeli eesotsas olevatest Lõuna-Korea, Egiptuse, Ukraina, Vietnami ja Tuneesia diplomaatidest ei maksnud 2011. aastal keegi saadud trahvi ära.

Samas likvideerisid kõik võlgnevused ära näiteks Rootsi (4), Norra (3), Šveits (3) ja Iraan (2).

Kolm Balti riiki on tabelis tagasihoidlikul kohal. Leedu sai 7 trahvi (ei maksnud ühtegi ära), Eesti sai neli (maksis ära kaks) ja Läti kaks (mõlemad maksti ära).

Helsingil jäi eelmisel aastal diplomaatide maksmata parkimistrahvidest saamata 24 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles